caenfrdeitptrues
 
patrimoni

Patrimoni

Un ampli llegat patrimonial, diversificat i de gran interès arquitectònic i cultural

Església de Santa Cristina

Església de Santa CristinaTé les estructures bàsiques d'un edifici preromànic del segle X. S'hi combinen elements de la tradició arquitectònica (arcs de ferradura) amb elements de la nova arquitectura que aparegué al país al primer terç del segle XI (absis semicircular amb arc presbiteral, i elements decoratius llombards).El…

Continuar llegint

Església de Santa Maria de Bell-lloc

Església de Santa  Maria de Bell-llocÉs una església preromànica. Té una nau i absis de ferradura, coberta totalment amb volta. Al seu costat de tramuntana han estat excavades, sota la direcció de l'arquitecte guixolenc Lluís Esteva i Cruañas, les restes d'un edifici cultual de planta circular, adossat a una estreta aula rectangular…

Continuar llegint

Església de Sant Martí de Romanyà

Església de Sant Martí de RomanyàÉs una església preromànica. Data de la segona meitat del segle X o de començament del segle XI. És esmentada l'any 1019 com a pertanyent a la canònica de Girona.És un edifici de planta de creu de braços destacats, absis de planta trapezoidal i coberta de volta a totes les seves parts. Sobre la…

Continuar llegint

Monestir de Solius

Monestir de SoliusEl monestir cistercenc de Santa Maria de Solius, a la comarca del Baix Empordà, bisbat de Girona, va ser fundat el 21 de gener de 1967, festa de Santa Agnés, patrona de la parròquia del veïnat, en establir-s'hi un grup de quatre monjos procedents del monestir de Poblet, del qual és fundació. Van ser…

Continuar llegint

Diorames de Solius

Diorames de SoliusLa col·lecció de diorames que us oferim de poder visitar, constitueix un conjunt de gran valor artístic, popular i religiós, que va començar el 1970 amb l'escena del Naixement, de mans del germà Gilbert Galceran, monjo de Solius, que ja tenia exposicions de…

Continuar llegint

Runes del Castell de Solius

Runes del Castell de SoliusReferenciat al segle XV, és probable que ja existís algun tipus de fortalesa als segles XII-XIII. De l'època medieval, sols en resten els rebaixos artificials fets a la roca. A la penya veïna al castell hi ha la cova dels moros, o del forn, on es troba una petita cova picada a la roca que hom creu…

Continuar llegint

Poblat ibèric de Plana Basarda

Poblat ibèric de Plana BasardaPlana Basarda –nom derivat de Basart, antic propietari dels terrenys– fou habitada entre els segles IV i I aC. Es construí en temps de lluites tribals, per això es trià un altiplà a 300 m. d’altitud, als primers contraforts de l’Ardenya damunt la vall del Ridaura. Pel cantó de…

Continuar llegint

El Gran Museu de la Màgia "La Casa Màgica"

El Gran Museu de la Màgia Casa catalana de l'any 1850, amb capella, on s'exposen autòmats, pòsters, aparells de màgia de diferents èpoques, pintures, baralles de cartes, tarots, llibres, objectes curiosos i fotografies. Important col·lecció màgica recopilada per…

Continuar llegint

  • 1
  • 2

Webs Municipals